23/07/2021

Nou projecte LIFE UrbanGreeningPlans on participarà el LET

El Laboratori Metropolità d’Ecologia i Territori de Barcelona (LET) participarà en el projecte LIFE, cofinançat per la Comissió Europea, anomenat LIFE UrbanGreeningPlans “Designing innovative mechanisms to plan, implement, strengthen and manage green infrastructures in (peri)urban areas”.

La Biodiversity Strategy 2030 de la Unió Europea fa una crida a les ciutats de més de 20.000 habitants per crear Urban Greening Plans a finals del 2021. Aquests plans tenen com a objectiu tornar la natura a les ciutats per donar suport a la biodiversitat i mitigar el canvi climàtic. Per ajudar les ciutats a assolir aquest ambiciós objectiu, la Comissió Europea crearà una EU Urban Greening Platform, en virtut d’un nou Green City Accord amb ciutats i alcaldes. Aquest és el marc del nou projecte LIFE UrbanGreeningPlans, el qual treballarà per fer les zones urbanes més ecològiques mitjançant la implementació de millors pràctiques de gestió i solucions basades en la natura.

El projecte ha estat recentment concedit, té una durada de dos anys (2021-2023) i hi participaran les metròpolis d’Atenes, Barcelona, Brussel·les, Lisboa i Milà. En concret, el LET aplicarà un nou model anomenat Anàlisi Socioecològica Integrada (SIA, per les seves sigles en anglès) amb l’objecte d’explorar escenaris alternatius d’usos del sòl a la metròpoli de Barcelona i ajudar a cercar consensos amb les diferents administracions implicades en el Pla Director Urbanístic de l’Àrea metropolitana de Barcelona.