LIFE UrbanGreeningPlans “Designing innovative mechanisms to plan, implement, strengthen and manage green infrastructures in (peri)urban areas”. Finançat per la Comisió Europea H2020. (2021-2023)

La Biodiversity Strategy 2030 de la Unió Europea fa una crida a les ciutats de més de 20.000 habitants per crear Urban Greening Plans a finals del 2021. Aquests plans tenen com a objectiu tornar la natura a les ciutats per donar suport a la biodiversitat i mitigar el canvi climàtic. Per ajudar les ciutats a assolir aquest ambiciós objectiu, la Comissió Europea crearà una EU Urban Greening Platform, en virtut d’un nou Green City Accord amb ciutats i alcaldes. Aquest és el marc del projecte LIFE UrbanGreeningPlans, el qual treballa per fer les zones urbanes més ecològiques mitjançant la implementació de millors pràctiques de gestió i solucions basades en la natura.

El projecte té una durada de dos anys (2021-2023) i hi participaran les metròpolis d’Atenes, Barcelona, Brussel·les, Lisboa i Milà. En concret, el LET aplica el model anomenat Anàlisi Socioecològica Integrada (SIA, per les seves sigles en anglès) amb l’objecte d’explorar escenaris alternatius d’usos del sòl a la metròpoli de Barcelona i ajudar a cercar consensos amb les diferents administracions implicades en el Pla Director Urbanístic de l’Àrea metropolitana de Barcelona.