06/03/2023

Agroecoland i Agroecoscaling, els dos nous projectes de recerca sobre agroecologia liderats pel LET

El Ministeri de Ciència i Innovació acaba de concedir dos nous projectes, que lidera el LET, per impulsar la transició agroecològica. Per una banda es tracta de Agroecoland: paisatges agroecològics i sistemes alimentaris i, per una altra banda, Agroecoscaling: impulsant la transició ecològica.

Agroecoland investiga quan, com i per què el sistema agroalimentari s’ha convertit en emissor de gasos d’efecte hivernacle, destructor de la biodiversitat, disruptor dels cicles biogeoquímics del nitrogen i el fòsfor i consumidor i contaminador dels recursos hídrics. Estudiarà aquestes transicions en el passat, en el present i en el futur.

Agroecoescaling buscar ampliar les millors pràctiques agroecològiques de les finques als paisatges i la cadena agroalimentària, que és clau per al progrés de la transició ecològica.