28/02/2021

Jornada en línia del LET “Biodiversitat metropolitana: biodiversitat funcional?”

La jornada tindrà lloc el dimarts dia 9 de març del 2021 a les 9:00 h.

Com a conseqüència de la seva situació entre les ciutats i la resta del territori, les àrees metropolitanes sovint tenen una biodiversitat particular, formada per una barreja d’organismes i d’hàbitats d’interès de conservació molt divers. Això ha fet que hagin estat territoris tradicionalment poc estudiats en termes biològics. No obstant això, la creixent consideració de la biodiversitat com a proveïdora de funcions i de serveis ecosistèmics ha col·locat aquests organismes i hàbitats en el centre de les polítiques de planificació i de disseny de la infraestructura verda, què han d’assegurar aquestes funcions i serveis als nombrosos ciutadans metropolitans. Aquesta tendència topa, però, amb la manca d’informació disponible sobre el valor, l’estat de conservació i, especialment, el funcionament d’aquesta biodiversitat, i sobre la provisió de serveis i des-serveis associada. Aquesta jornada pretén avançar en el coneixement d’aquest tema a través de ponències centrades en diversos aspectes del funcionament i la gestió dels organismes i els sistemes naturals metropolitans, i d’una taula rodona compartida amb diversos experts i expertes provinents dels àmbits de la recerca i l’administració. La jornada serà en línia a través de Zoom.

Cal inscriure’s al formulari per ser a la sala virtual i poder fer preguntes (places limitades): https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeGb9ZDpH907blMJ0zKXTqOrMA91c0_LHehgPWJ7wT1NEf4wA/closedform

La jornada també es podrà seguir en directe a través del canal de YouTube del CREAF: https://www.youtube.com/user/CREAFecologia