23/05/2022

Dimecres 25 de maig: Jornada mBMS ‘Ciència ciutadana per al seguiment de les papallones metropolitanes: quina informació ens donen?’

Jornada presencial el dimecres 25 a les 18:00 al Museu Blau (Museu de Ciències Naturals de Barcelona) de presentació de l'Observatori Metropolità de Papallones mBMS

Els espais metropolitans sovint ocupen una posició intermèdia entre el teixit urbà metropolità i els grans espais naturals. Poden acollir molta biodiversitat i tenen un gran valor socioambiental. Malgrat això, són uns grans desconeguts en el terreny científic. Per una altra banda, les papallones són bioindicadores i ens donen informació sobre la qualitat ambiental d’un espai i sobre la resta de la biodiversitat. L’Observatori Metropolità de Papallones mBMS, amb la participació activa de la ciutadania, està coneixent la diversitat de papallones que viuen als parcs i platges metropolitans per fomentar mesures de gestió que afavoreixen a les papallones en particular i a la biodiversitat en general. Què en sabem fins ara d’aquests insectes? Com són les papallones que viuen a la metròpolis de Barcelona? Quina gestió s’està duent a terme en aquests espais metropolitans per afavorir-les?

PROGRAMA
18.00 h
Benvinguda.

18.15 h
Resultats de l’mBMS 2021.
Joan Pino (CREAF)

18.35 h
Novetats de l’mBMS pel 2022.
Joan Marull (IERMB)

18.55 h
Gestió dels parcs i platges metropolitans amb les dades de l’mBMS.
Núria Machuca (AMB)

19.15 h
El voluntariat parla: experiències en primera persona.

19.35 h
Curs exprés de papallones metropolitanes.
Juli Mauri (Zoo de Barcelona)

DESCARREGA’T EL PROGRAMA EN PDF

INSCRIPCIONS AQUI

Lloc:
Museu de Ciències Naturals de Barcelona
Plaça Leonardo da Vinci 4-5
08019 Barcelona
Email de contacte:  mbms@creaf.uab.cat